Η Εταιρία μας : Ιστορικό

Εδώ και σχεδόν 90 χρόνια το όνομα Γερολυμάτος είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον χώρο της υγείας και της ομορφιάς. Η ιστορία της εταιρείας χρονολογείται από το 1923 όταν ο Φαρμακοποιός Νικόλαος Π. Γερολυμάτος άνοιξε φαρμακείο στο κέντρο της Αθήνας το οποίο εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων.

Το φαρμακείο αυτό καταστράφηκε ολοσχερώς τον Δεκέμβριο του 1944 οθώντας τον δεκαοκτάχρονο –τότε- Παναγιώτη Γερολυμάτο να ξεκινήσει εισαγωγές και εμπόριο φαρμακευτικών και κτηνιατρικών προϊόντων από ένα πατάρι στο κέντρο της Αθήνας που αποτέλεσε και τα πρώτα γραφεία της νεοιδρυθείσας εταιρίας!

Η μικρή οικογενειακή φαρμακευτική επιχείρηση που απασχολούσε μόλις τρία άτομα στην αφετηρία της, ξεκίνησε το δύσκολο δρόμο της ανάπτυξης και με πολύ γρήγορα βήματα μέσα σε τρεις δεκαετίες -εμπνευσμένη πλέον από την ηγεσία και επιχειρηματικότητα του γιού του ιδρυτή της Παναγιώτη Ν. Γερολυμάτου- έφθασε το 2008 να απασχολεί 1.100 εργαζόμενους με κύκλο εργασιών κοντά στα 300.000.000 € και να γίνει μια από τις κορυφαίες εταιρείες υγείας και ομορφιάς στην Ελλάδα -με προιόντα που έγιναν και είναι μέχρι σήμερα σημεία αναφοράς στις κατηγορίες που δραστηριοποιούνται- απολαμβάνοντας το γενικό σεβασμό και την αναγνώριση.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έλαβαν χώρα οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία της εταιρείας:
Τον Οκτώβριο του 2008 όλες οι δραστηριότητες του Ομίλου Εταιρειών Γερολυμάτος που αφορούσαν την Ελληνική αγορά μεταβιβάζονται σε εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών φαρμακευτική εταιρεία. Από την συμφωνία εξαιρέθηκαν οι διεθνείς δραστηριότητες όπως και το κομμάτι των εξαγωγών.
Τον Μάιο του 2009 αποβιώνει ο χαρισματικός & πρωτοπόρος ιδρυτής της εταιρείας Παναγιώτης Ν. Γερολυμάτος.


Η νέα εταιρεία – GEROLYMATOS INTERNATIONAL- υπό την ηγεσία πλέον του Νικόλαου Π. Γερολυμάτου -3η γενιά της οικογένειας Γερολυμάτου –αναδιοργανώνεται εκ βάθρων, επικεντρώνεται στην επέκταση των διεθνών δραστηριοτήτων της, ενδυναμώνει τις θυγατρικές εταιρείες της στο εξωτερικό καθώς και επενδύει & αναπτύσσει τα δικά της προϊόντα - εκμεταλλευόμενη το δίκτυο αντιπροσώπων της σε τουλάχιστον 50 χώρες ανά τον κόσμο. Διαβλέποντας , ο κ. Νικόλαος Π. Γερολυμάτος, τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στην Ελληνική Φαρμακευτική αγορά- και παρόλη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία- τον Σεπτέμβριο του 2011 αποφασίζει την επαναδραστηριοποίηση της εταιρείας Γερολυμάτος στην Ελλάδα στο χώρο του φαρμακείου μέσω του κλάδου:


Πιστή πάντα στις αρχές και το όραμα του ιδρυτή της Παναγιώτη Ν. Γερολυμάτου και έχοντας μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης, φιλίας και σεβασμού τόσο με την φαρμακευτική όσο και με την ιατρική κοινότητα, η εταιρεία ήδη επισκέπτεται απευθείας 2.500 φαρμακεία, όλες τις Φαρμακαποθήκες & Συνεταιρισμούς και ενημερώνει για τα προϊόντα της Παιδιάτρους, ΩΡΛ και επιλεγμένους Φυσικοθεραπευτές.

Στο portfolio της εταιρείας βρίσκονται προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και αποτελεσματικότητας όπως:Το SINOMARIN το υπέρτονο διάλυμα θαλασσινού νερού το οποίο αποτελεί την ιδανική και φυσική λύση για την αποσυμφόρηση και τον καθαρισμό της βουλωμένης μύτης, χάρη στην περιεκτικότητα του σε χλωριούχο νάτριο (2,3%). Το Sinomarin ® διατίθεται σε τουλάχιστον 40 χώρες παγκοσμίως.


To Sinomarin® Cold & Flu Relief - εμπλουτισμένο με ευκάλυπτο, δυόσμο & θυμάρι, το οποίο είναι ένα 100% φυσικό, ρινικό αποσυμφορητικό, ειδικό για την ανακούφιση από τα ρινικά συμπτώματα της γρίπης και του κοινού κρυολογήματος.


Tο NEO Sinomarin® Plus Algae Allergy Relief , ένα 100% φυσικό & καινοτόμο αποσυμφορητικό προϊόν δεύτερης γενιάς με βάση το θαλασσινό νερό & ένα σύμπλεγμα από 2 είδη φυκών, τα οποία λόγω των πολλαπλών ιδιοτήτων τους βοηθούν αποφασιστικά στην ανακούφιση από τα ρινικά συμπτώματα που σχετίζονται με την αλλεργική ρινίτιδα (βουλωμένη μύτη, ρινόρροια, φτερνίσματα, τοπικός ερεθισμός) είτε αυτή είναι αλλεργική είτε χρόνια.


Το εξαιρετικά αποτελεσματικό υπακτικό φαρμακευτικό ιδιοσκεύασμα φυτικής προέλευσης TAMARINE.


Την Ολοκληρωμένη Επιστημονική Φροντίδα για τα μαλλιά, τις βλεφαρίδες & τα νύχια, FOLTENE.


Τη σειρά βιολογικών προϊόντων Βρεφικής & Παιδικής Διατροφής HiPP, με τη σφραγίδα της εταιρείας HiPP η οποία αποτελεί τον κορυφαίο παραγωγό παγκοσμίως πιστοποιημένων βιολογικών πρώτων υλών.

Στην Ελλάδα η HiPP είναι παρούσα με μία μεγάλη γκάμα προϊόντων όπως:
σειρά βιολογικών βρεφικών και παιδικών γαλάτων, σειρά βρεφικών κρεμών (ρυζάλευρο, κρέμα 5 δημητριακών, φαρίν λακτέ, φαρίν λακτέ καληνύχτα, μπισκοτόκρεμα), παιδική φρυγανιά, παιδικά μπισκότα, παιδικά γαριδάκια, ρυζογκοφρετάκια, φρουτόκρεμες, βρεφικά γεύματα έτοιμα σε βαζάκια, φρουτοπολτούς, παιδικές μπάρες & σνακ.


Το BIOFREEZE, το πρωτοποριακό προϊόν της εταιρείας Performance Health Inc. σε μορφή gel, roll-on & spray που ανακουφίζει πόνους μυών και αρθρώσεων βασιζόμενο στις ευεργετικές ιδιότητες της Κρυοθεραπείας γνωστή και ως «Η ψυχρή μέθοδος».


Το πρώτο αντιφθειρικό προϊόν που εξοντώνει ψείρες και κόνιδες και τις κρατάει μακριά από τα μαλλιά.


Τα προϊόντα της εταιρείας Alcon® :

  • Systane® Family, πολύ γνωστές λιπαντικές οφθαλμικές σταγόνες Systane Ultra σε τρεις διαφορετικές συσκευασίες (drops, monodose & gel drops) και Systane Balance drops, για την αντιμετώπιση της οφθαλμικής ξηρότητας.
  • OPTI-FREE®Pure moist, OPTI-FREE® Express & AOSEPT®, πολύ γνωστά διαλύματα για τον υγιεινό καθαρισμό των φακών επαφής.
  • Vitalux®Plus & Omega, σειρά εξειδικευμένων συμπληρωμάτων διατροφής για την υγεία των ματιών.


Επίσης, η Gerolymatos International συνεργάζεται με την εταιρεία BASF έχοντας την αποκλειστική διάθεση στα φαρμακεία των τρωκτικοκτόνων STORM καθώς και του υψηλής αποτελεσματικότητας παρασιτοκτόνου Fendona.
 

Powered by MicroWeb Hellas

Όροι Χρήσης | Πολιτική Απορρήτου | Copyright 2019